Website laten maken? Prijs & kosten van een professioneel webdesign

Wat zijn nou de webdesign kosten?

Je wilt een nieuwe website laten maken voor jouw onderneming en vraagt je af “wat kost het nou eigenlijk om een website te laten maken”? Met de vele aanbieders op de markt zul je zien dat hier veel verschillende opties voor zijn. Van ‘Gratis’ tot €10.000+. De meeste ondernemers zullen een website laten maken voor een prijs van tussen de €500,- en €1000,- afhankelijk van de grootte van je onderneming en budget.

Maar hoe vind je nou de beste prijs die past bij jouw website? En wat is het verschil eigenlijk tussen een goedkope en een dure website? En wat voor extra kosten komen er nog bij een website kijken? Deze vragen gaan we hieronder voor je beantwoorden!

De prijs bepalen om jouw website te laten maken

Om de webdesign kosten voor jouw bedrijf te bepalen zul je eerst een aantal vragen voor jezelf moeten kunnen beantwoorden.

Direct de prijs van je website berekenen?

Wat verwacht je van je website?

Online Visitekaartje

Ben je opzoek naar een visitekaartje van je bedrijf om jezelf online te presenteren naar jouw klanten toe? Dan heb je, afhankelijk van het aantal pagina’s, de functies en het design dat je in gedachte hebt waarschijnlijk genoeg aan een budget van €199,- – €1500,-.

Leadaanvragen / Contactaanvragen

Voor een website die meer leads oplevert zullen er meer vak mensen aan jouw website moeten werken. Zo heb je een marketing specialist en een webdesigner nodig die jouw website optimaliseerd voor CTA (call to actions) om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de website bezoeker om contact met je op te nemen. Daarnaast moet je ook goed gevonden worden in de zoekresultaten om meer bezoek te krijgen op je website. Dit kan door middel van SEO, SEA en Social Media. Voor een website gericht op leadaanvragen / contactaanvragen moet je denken aan een budget vanaf €1000,-.

Webshop / Ecommerce Website Prijzen

Extra functies voegen extra kosten toe aan je webdesign. De prijs om een webshop te laten maken variëert erg van ongeveer €500 tot €10.000+. Het verschil zit bijvoorbeeld in of je een simpel ontwerp gebruikt of compleet maatwerk wilt. In het laatste geval zullen er (meerdere) programmeurs aan je webshop moeten werken waardoor de uren en kosten voor je webshop hoger zullen worden.

Wat is je budget?

€500 – €1000

Voor een website die goed technisch in elkaar zit en er mooi uit ziet moet je denken aan een budget tussen de €500 en €1000. Voor deze prijs moet je zeker een website kunnen laten ontwerpen tot ongeveer 10 pagina’s die technisch goed in elkaar zit, goed vindbaar is en waarmee je je klanten verstelt kunt laten staan!

<€500

Voor een lage prijs een website laten maken? Dat is ook zeker mogelijk, de kosten van een webdesign hoeven niet hoog te zijn. Vanwege de ervaring van de meeste webdesigners zullen ze binnen een aantal uur al een mooie website voor jou kunnen maken. Zo kun je, als je een beetje googled, al prijzen voor websites vinden vanaf €199,-. De goedkoopste websites die wij maken beginnen vanaf €350,-. Wat is dan het verschil hiertussen? Dat lees je straks!

€1000+

Een duurdere website betekent dat er meer tijd en werk in je website zal worden gestoken. Voor een prijs boven de €1000,- zal er meer werk gestoken worden in onder andere de technische kwaliteit van je website en de google vindbaarheid. Ook zul je met een hoger budget extra functies kunnen toevoegen en bijvoorbeeld (veel) meer pagina’s!

Wat is de prijs bij VHBP voor een website?

Wij zijn heel flexibel met onze prijzen en denken graag samen met jou mee voor de beste oplossing die bij jou past! Alles is in principe mogelijk bij ons, dat maakt ons uniek.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de prijs voor jouw website te bespreken.

Hoeveel pagina’s heb je nodig?

Om de prijs van je website te bepalen moet je globaal weten hoeveel pagina’s je ongeveer wilt laten maken voor jouw website. De kosten van een webdesign worden hierdoor soms bepaald, maar niet altijd. Om kosten te besparen kun je bijvoorbeeld ook zelf pagina’s toevoegen en de website bouwer slechts de basis voor je op laten bouwen. Voor de kosten van extra pagina’s hangt het bijvoorbeeld ook af of je wilt dat elke pagina een unieke layout krijgt. Om kosten te besparen kun je bijvoorbeeld bespreken met de webdesigners dat je de extra pagina’s eenzelfde layout wilt laten hebben als andere pagina’s om zo uurwerk te besparen van de webdesigner. Je kunt vaak ook extra pagina’s zelf simpel toevoegen.
De kosten voor webdesigns hieronder zijn de meest voorkomende prijzen in Nederland.

Webdesign Prijs tot 5 pagina’s

De prijs om een website te laten maken tot 5 pagina’s ligt ongeveer tussen de €199,- en €999,-.

Webdesign prijs tot 10 pagina’s

De kosten voor een webdesign tot 10 pagina’s ligt ongeveer tussen de €500,- en €2500,-

Webdesign prijs voor meer dan 10 pagina’s

Voor het laten maken van een website met meer dan 10 pagina’s zul je bij de meeste webdesigners moeten denken aan een prijs boven de €500,- tot … zo gek je maar kunt bedenken. Offertes, uitwerkingen en pakket prijzen zullen sterk verschillen per webdesigner en afhangen van jouw wensen.

Welke functies wil je op je website?

Wil je een blog gaan bijhouden op je website? Wil je contactformulieren op je website? Misschien een chat functie of een handige module om al je diensten en/of portfolio weer te geven?

De meeste basis modules zitten bij vaak inbegrepen in website prijzen zoals hierboven genoemd. Functies die extra geld kosten zijn bijvoorbeeld een reserveringsysteem, een boekingmodule, een e-learning systeem of een webshop.

Heb jij een speciale functie in gedachte en wil je weten hoeveel dat ongeveer kost om te laten maken? Neem contact met ons op en we zullen vrijblijvend voor je advies en/of prijzen geven!

Bekijk de functies in ons website pakket

Website prijzen voor maatwerk

Heb je echt iets unieks in gedachte? Dan zul je moeten kiezen voor maatwerk. In dat geval zal in de meeste gevallen de prijs voor je website worden berekend met het aantal gedraaide uren. Bij maatwerk websites moet je denken aan een prijs boven de €5000,-. Prijzen voor grote websites zoals die van grote bekende merken kosten vaak boven de €50.000+.

De uurtarieven voor maatwerk verschilt per ervaring en bedrijf.

 • Een freelancer kost ongeveer tussen de €30,- en €50,- per uur.
 • Het uurtarief van een webdesign bureau is gemiddeld €50,- tot €125,-
 • Ontwikkelbureaus vragen meestal boven de €100,- per uur.

Extra goed zichtbaar in de zoekmachines

Naast het opbouwen en het ontwerpen van je website komt er ook nog veel extra werk en tijd zitten in het zichtbaar maken van je website. De prijzen hiervan verschillen erg per branche en of je beter gevonden wilt worden in de natuurlijke zoekresultaten van google (SEO) of direct kiest om te gaan adverteren (SEA). Je kunt bijvoorbeeld al beginnen met adverteren in google voor een paar euro per dag!

Lees meer

Extra kosten naast het Webdesign, zoals hosting, domein en onderhoud

Domeinnaam en Hosting Prijzen

Een domein en hosting zijn twee vereisten om je website live te hebben. Er zijn vele verschillende hostingbedrijven in Nederland met allemaal verschillende tarieven. Wat is nou het verschil? Onder andere snelheid, service, up-time en nog veel meer. De prijzen voor een goedkope hosting begint al vanaf €20,- per jaar en kan oplopen tot ongeveer €100,- per maand.

Onderhoud & beveiliging

Een goede, snelle en gemakkelijk te gebruiken website heeft net als een huis of een auto regelmatig onderhoud nodig. Op een website staan allerlei functionaliteiten die constant verbeterd worden. Om jouw website veilig te houden dienen er beveiligingsupdates te worden gedaan om je o.a. te beschermen tegen hackers. Mocht er iets fout gaan of wil je iets terug laten zetten dan is het bijvoorbeeld handig dat je back-ups achter de hand hebt staan!

Support

Wil je bij je website bouwer terecht kunnen voor vragen en support? Dan ga je in meeste gevallen een langdurig traject aan met je website bouwer. Het is daarom van groot belang dat je een goed gevoel hebt bij de website bouwer die je kiest en dat je weet dat deze voor je klaar staat mocht je vragen hebben! Mocht je op kosten willen besparen en niet meer dan een paar tientjes per jaar uit willen geven, dan kun je dit het beste zelf doen. Bedenk dan wel dat als je ergens niet uitkomt en je dit wilt laten oplossen door een expert dat website bouwers hier hoge uurtarieven voor kunnen vragen en je vaak duurder uit bent dan dat je een website bouwer kiest die support levert!

Maandelijkse kosten website

De maandelijkse kosten van een website hangt dus af van jou en de webdesigner die je kiest. Om het voordeligst uit te zijn doe je de hosting en domein zelf bij de goedkoopste hostingprovider in Nederland. Let wel op dat je met deze keuze later voor hogere kosten kan komen te staan om problemen op te lossen.

De maandelijkse prijzen voor het onderhoud van je website varieërt ongeveer tussen de €10,- en €100,- p/m.

Hoe kies je nou de beste website bouwer en laat je een website maken voor de beste prijs?

Als je de stappen hierboven het doorgelopen heb je waarschijnlijk al een beetje een prijsrange voor het laten maken van jouw website gevonden. Vervolgens zul je zien op het internet dat er nog steeds vele tientallen website bouwers zijn die in jouw prijs range vallen. Dan zul je moeten gaan kijken naar de stijl van de website bouwer, de beoordelingen en DE PRIJS!

Welk design spreekt je aan

Spreekt de website van de website bouwer je aan? En heb je het portfolio bekeken, vind je deze website er goed uitzien?

Beoordelingen van de website bouwer

Wat zeiden andere klanten over de website bouwer? Hoe is hun ervaring met het traject en de omgang met de klanten?

Webdesign Kosten

Heb je een aantal website bouwers gevonden binnen jouw prijsrange waarvan het design je aanspreekt met goede beoordelingen? Dan kun je gaan vergelijken op kosten. Als het neerkomt op een klein verschil in bedrag en je hebt het gevoel dat de duurdere een betere optie is, dan zou ik gaan voor degene waar je het beste gevoel bij hebt! Met een goede website bouwer zul je immers voor een lange tijd contact blijven houden en ook nadat je website klaar is zul je af en toe voor vragen terecht willen bij je website bouwer.

 • Onze ervaring met Van Herk Business Promotions is zeer positief. Zij zijn heel open en persoonlijk, altijd bereikbaar en denken in alles met je mee. Niets is onmogelijk.

  Selvi RecRoots
 • Erg tevreden over het resultaat en de begeleiding bij mijn website Schieman Advies door Van Herk Business Promotions. Klasse! Ik krijg veel positieve reacties over mijn nieuwe logo, huisstijl en website.

  Rob Schieman Advies
 • Goede service, snelle reactie en een scherpe prijsstelling. Websites worden keurig opgeleverd met een duidelijke handleiding. En kom je er dan toch even niet uit... dan staat Kevin voor je klaar. Een aanrader!

  Daniëlle Synbier
 • Geweldig werk geleverd. De website van mijn moeder ziet er prachtig uit, super bedankt!! De website werkt zoals het moet werken, we hadden het niet anders gewild. Jullie zijn toppers! Zou jullie aan iedereen aanbevelen!

  Celise
 • Het hele proces van het maken en begeleiden van de website is dankzij Kevin v Herk heel plezierig en waardevol. Nooit zijn je vragen teveel en er wordt snel gereageerd op vragen.

  Paula Lifecoaching R'esprit

Meer weten?

Ontvang geheel vrijblijvend meer informatie over jouw perfecte website pakket.

Zelf Berekenen Vertel mij meer
superkefjeWebsite laten maken prijs