Een goedkope website maken in 4 stappen

Een goedkope website maken kan al vanaf €20,- per jaar. Hoe je dit doet gaan we hieronder in 4 simpele stappen voor je uitleggen waarmee je direct van start kunt met jouw nieuwe website!

Een goedkope website laten maken? Dat kan al vanaf €199,-. Bij ons is het goedkoopste pakket €350,-. Wat is het verschil hierin? Lees daarover meer in ons artikel wat kost een website laten maken.

Bereken zelf je prijs ➜ Over ons

Stap 1) Kies je domeinnaam en hosting

Domeinnaam kiezen

Om je website zichtbaar te maken heb je als eerste een domeinnaam en hosting nodig. Een domeinnaam is bijvoorbeeld www.jouwbedrijfsnaam.nl. Deze kun je bij de meeste partijen al vanaf €1,- aanschaffen!

Goedkope Hostingpartijen

Daarnaast heb je hosting nodig om je website (en e-mail) op te zetten. Dit kun je beide bij een zelfde partij aanschaffen en dat kan al vanaf ongeveer €20,- per jaar! Hieronder een paar partijen uit Nederland waar je al voor enkel euro’s van start kunt gaan met je eigen goedkope website:

  • Vimexx – €2,45 p/m
  • Versio – 1e 3 maanden €0,49 p/m daarna €2,50 p/m
  • Transip – 1e maand €3,- daarna €5,- p/m
  • Yourhosting – 1e maand €2,- daarna €5,75,- p/m
  • Hostnet – 1e jaar €4,50 p/m daarna €6,- p/m
  • Srato – 1e jaar €1,- p/m daarna €6,- p/m

Bij het maken van je keuze kun je kijken naar je budget, reviews van de webhosting en wat je hiervoor krijgt. Op de website van hostingwijzer.nl kun je gemakkelijk alle hostingpartijen vergelijken in prijs en beoordelingen. In alle gevallen kun je aan de slag met jouw nieuwe website! Nadat je je keuze hebt gemaakt gaan we WordPress installeren. Dit leggen we verder uit in Stap 2.

Stap 2) WordPress gratis installeren

Wordpress is een CMS (content management system) waarmee je snel, gemakkelijk en goedkope je eigen website kunt maken! WordPress is gratis te gebruiken op alle in stap 1 genoemde hosting providers en de meeste aanbieders kunnen ook gratis helpen om wordpress voor je te installeren.

Met wordpress kun je in een handomdraai aan de slag met jouw blog, website of webshop. Het is geheel gratis te gebruiken, beschikbaar in het Nederlands en duizenden handleidingen te vinden op youtube en internet!

Stap 3) WordPress Thema & Plugins

WordPress Thema

Een wordpress thema bepaalt de uitstraling en looks van je nieuwe website. Om een goedkope website te maken kun je kiezen uit één van de vele duizenden gratis thema’s die beschikbaar zijn in wordpress. Wil je gelijk goed en professioneel aan de slag gaan en heb je iets meer te besteden? Kies dan voor een premium thema op bijvoorbeeld themeforest.

Plugins

Plugins zorgen voor extra functies op je website. Met plugins kun je bijvoorbeeld, vaak gratis, contactformulieren, SEO (voor google vindbaarheid) en nog veel meer extra functies aan je website toevoegen.

Bekijk bijvoorbeeld deze Nederlandse WordPress Handleiding op youtube waarin meer wordt uitgelegd over wordpress thema en plugins.

Stap 4) Jouw goedkope website maken

Nu je bovenstaande stappen hebt gevolgd ben je helemaal op de hoogte hoe je jouw goedkope website kunt maken!

Pagina’s, Teksten & Foto’s toevoegen

Nu is het tijd om jouw goedkope website te maken. Als je bovenstaande youtube handleiding hebt bekeken ben je waarschijnlijk al op de hoogte hoe je je website kunt gaan maken. Het enige wat nu nog hoeft te gebeuren is het toevoegen van jouw teksten. Deze kun je indelen op verschillende pagina’s en om de website sprekender te maken: maak gebruik van mooie en persoonlijke afbeeldingen!

Veel succes met het maken van jouw goedkope website!

Liever een goedkope website laten maken?

Geen tijd om helemaal te leren hoe je een goedkope website kunt maken? Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring in het bouwen van moderne en professionele websites. Een website die direct goed vindbaar is en gemakkelijk in gebruik. Mocht je liever een goedkope website laten maken neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!

contact
superkefjeGoedkope website